Title:
Engridients: Tešlai: 2/3 puodelio (165 ml) pieno 2 valg. š. cukraus 1 pakuotės (7 g) „Dr. Oetker“ sausų mielių 480 g miltų 80 g cukraus 2 didelių kiaušinių 100 g kambario temperatūros sviesto 1 valg. š. aliejaus Įdarui: 80 g šokolado 50 g sviesto 50 ml pieno (gal kiek per daug, nes gavosi per skysta?) 2 a.š. cukraus
Preparation: Tešla: 1. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti). 2. Ištirpinti sviestą, atvėsinti. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti su sviestu. 3. Įmaišyti mielių masę. 4. Suberti miltus ir išminkyti glotnią, tolygią tešlą. Iš išminkytos tešlos suformuoti rutulį. 4. Didelį dubenį ištepkite šlakeliu aliejaus. Dėkite į jį tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad visas jo paviršius pasidengtų aliejumi. 5. Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės. Įdaras: Ištirpinti ant garų vonelės šokoladą, sviestą, supilti pienų ir cukrų ir gerai išmaišyti. Pakilus tešlai, iš jos iškočioti blyną. Jį aptepti įdaru. Susukti volelį ir supjaustyti į 12 bandelių. Jas dėti į skardą pjūviu į viršų šalia viena kitos, kad paskui besipūsdamos susiglaustų. Kepti 18-20 min 180C, kad nespėtų apskrusti.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai