Title:
Engridients: Tešlai: 600g miltų 1 st. pieno 2 kiaušiniai 2 tryniai 140 g sviesto 2 v.š. cukraus 20g mielių vanilinio cukraus 0.5 a.š. druskos Įdarui: 200g aguonų 200g cukraus 0.75 litro pieno 2 v.š. maltų džiūvėsėlių 100g sviesto vanilinio cukraus
Preparation: Tešla. Truputį šilto pieno išmaišyti su mielėmis ir 1 a.š. cukraus. Ištrinti sviestą su 2 v.š. cukraus iki baltos putos. Įsijoti į dubenį miltus, padaryti juose duobutę, supilti mieles ir stiklinę pieno, įmušti 2 kiaušinius, įdėti 2 trynius, ištrintus su druska. Minkyti pridėjus sviesto, kol tešla pradės burbuliuoti ir nebekibs prie rankų. Tešla turi būti kiek kietesnė, nei įprastam vyniotiniui. Leisti pakilti. Pakilusią tešlą padalinti į dvi lygias dalis, kiekvieną ištepti įdaru ir suvynioti. Neleidus pakartotinai pakilti, kad nesusidaryti ertmė tarp tešlos ir įdaro, patepti plaktu kiaušiniu ir kepti nekaitrioje orkaitėje. Įdaras. Nuplauti aguonas šaltu vandeniu, suberti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip palikti kelioms valandoms, o tada nuvarvinti ir sutrinti (patartina akmeninėje trintuvėje), po truputį pridedant aguonų. Virti su pienu, džiūvėsėliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, visą laiką maišant, kol sutirštės. Įmaišyti sviestą ir leisti atvėsti. Galima įmaišyti razinų arba citrinos žievelės pagal skonį.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai