Title:
Engridients: 250 g varškės 200 g cukraus 200 g miltų (geriau mažiau, gal 180 g?) 120 g sviesto 50 g krakmolo (galima pakeisti miltais) 3 vienetai kiaušinių (didesnių) 1.5 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštelis citrinos žievelės (galima ir nedėti) (geriau nedėti) 1 sauja uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus) (geriau, kad būtų daug uogų)
Preparation: 1. Varškę pertrinkite per sietelį arba eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, nes kitaip kekse jausis varškės grūdeliai. 2. Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (galima tą padaryti mikseriu). Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai išmaišydami (jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos). 3. Tada sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir atsargiai išmaišykite. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir uogas (jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia). Beje, jeigu uogų nemėgstate, ar neturite, jų galima ir nedėti, keksas vis tiek bus skanus. 4. Tešlą supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai perbraukite vandenyje suvilgytu peiliu ar mediniu pagalėliu, padarydami tokį tarsi nedidelį griovelį. 5. Keksą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla). 6. Išėmus iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių. Leiskite keksui ten visiškai atvėsti, o tada skanaukite ir mėgaukitės!
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai