Title:
Engridients: Kiaušiniai 5 vnt. Sūrio masei Miltai 35 g Sūrio masei Cukrus 200 g Sūrio masei ir 30 g aptepui Rikotos sūris 1 kg Sūrio masei Sviestas 100 g Pagrindui Sausainiai 200 g Pagrindui; Selgos sausainių (jie trapiausi) Grietinėlė 80 ml sūrio masei; 35% riebumo Citrinos 1 vnt. sūrio masei; šaukštas nutarkuotų citrinų žievelių Grietinė 240 g Aptepui; 30% riebumo Vanilinis cukrus 1 arbat. š. sūrio masei ir aptepui 0,5 šaukštelio
Preparation: - Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. - 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerokai paspauskite. Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks. - Paruoškite sūrio masę: į elektrinio plaktuvo indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakdami kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. pamaišykite. - Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų). - Iš pradžių 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 °C ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušti. - Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir 15 min. palaikykite 120 °C karštumo orkaitėje. - Gatavą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštant nesutrūkinėtų viršus.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai